Business. din plantație în ceașcă

din plantație în ceașcăRegiunile de origine
Cafeaua noastră în mare parte crește în zonele muntoase cu altinudini înalte din regiunile ecuatoriale, care deobicei sunt accesate cu dificultate de fermieri. Arbuștii de arabica îi întâlnim pe cele mai înalte culmi în timp ce ce-i de robusta se simt bine mai la poalele munților. Brazilia, America Centrală, India și platoul African sunt cele mai întâlnite regiuni de unde putem alege cele mai deosebite boabe de cafea.

Agricultura
Boabele verzi de cafea sunt plantate pentru a face posibil creșterea arbuștilor de cafea. Într-o perioada de 3-4 ani arbuștii produc primele cireșe de cafea.

Procesarea
Boabele de cafea se procesează în diferite moduri: prin spalare, semi-splălare ori natura. Fiecare metodă crează o diferența de gust al boabelor.

Selectarea
Considerăm că vizitînd și lucrînd cot la cot cu fermierii creiem relații frumoase, iar după această putem selectăm și sa-i ajutam să crească boabe de cafea de cea mai înaltă calitate.

Cireșele de cafea
Fiecare cireașă de cafea conține doua semințe care după procesare se transformă în doua boabe de cafea.

Prăjirea
Amestecul, timpul și temperatura de prăjire sunt critice în determinarea aromei.

Prospețimea
Pachete metalizate cu valvă într-o singură direcție previne cafeaua prăjită de a altera gustul într-o direcție de cafea stată.

Extracția
Finețe măcinatură, volum, temperatura apei, timpul de extracție și metoda de preparare toate influențează gustul final.